Пейтон про сучасну НБА: «Це божевілля, жорсткого баскетболу більше не побачиш»

02 Серпня 2024, 17:20

Гері Пейтон розповів, як змінилася НБА у порівнянні з 80-ми і 90-ми

«НБА стала м'якою. Ці діти із зовсім іншого покоління. Коли ми грали, то передавали м'яч під кільце. Ви робили передачу всередину на "великого", отримували м'яч назад, а потім, якщо ваш гравець щось вміє, він може створити все, що тільки забажає.

Зараз їхня зброя – триочкові. Вони носяться з м'ячем, а потім починається це божевілля, коли судді мають йти до монітору і дивитися, чи влучили комусь по голові чи ні.

У нашу епоху, якщо хтось йшов до корзини, ми нікому не дозволяли зробити данк, ми відправляли такого гравця на третій ряд. А потім він просто повертався. Зараз же, якщо когось стукнули, то всі такі: тримайся, тримайся, тримайся. Давайте подивимось повтор.

А потім ця людина кладе собі на голову пакет з льодом і все таке, і виглядає божевільною, ніби в неї вистрілили чи щось подібне. Потім він повертається, отримує м'яч назад і сміється над усіма, тому що він вас обдурив, розумієте? Так що це божевілля. Жорсткого контактного баскетболу більше не побачиш.

Все, нормальної боротьби більше не буде. Це пов'язано з тим, що в лізі настала епоха змін. Ліга хоче дати більше розваг. НБА тепер більше про соціальні речі навколо. Вони не хочуть, щоб молоді люди думали, що можуть вийти на баскетбольний майданчик і зробити те ж саме, що робили їхні герої в НБА. Тому вони все це й усувають», – вважає легендарний гравець ліги.