Леброн Джеймс: «Подвоєння – ключ до зупинки Луки Дончича»

05 Червня 2024, 22:35

Леброн Джеймс назвав найкращу тактику захисту проти Луки Дончича при пік-н-ролі.

«Я б використовував подвоєння. Я б точно застосував подвоєння, оскільки дивлюся на двох інших гравців, і це точно не розмін.

Вони не часто грають пік-н-рол з двома маленькими гравцями, вони використовують пік-н-рол з розігруючим і центровим. Центровий зазвичай не такий мобільний, не такий маневрений, тому вони стараються підняти центрового. І у них є два гравці, на яких Лука любить робити навіси. Розмін точно не підходить, ми бачили це у другому матчі фіналу Західної конференції.

«Дроп»? Лука занадто великий. Ви використовуєте «дроп», і він отримує перевагу, ставить вас у складне становище. Тепер ви змушуєте великого гравця приймати рішення – допомагати або відступати. Якщо він допомагає, Лука віддасть передачу Геффорду, Лайвлі або на триочковий кидок в кут. Тому я б використовував подвоєння», – сказав форвард «Лейкерс» у подкасті з Джей Джей Редіком.

«Дроп» – це тактика захисту проти пік-н-ролу, коли гравець, який опікується тим, хто ставить заслон, опускається значно нижче рівня заслону, щоб завадити кидку поблизу кільця.