«Це жахливий день для США»: Стів Керр про напад на Дональда Трампа

14 Липня 2024, 12:30

В ніч на 14 липня Дональд Трамп був поранений у вухо під час передвиборчого виступу в Пенсильванії. Нападник був убитий. Один чоловік загинув, троє, включаючи Трампа, поранені. Зараз життю екс-президента США нічого не загрожує.

Стів Керр, перебуваючи в Абу-Дабі зі збірною США, що готується до Олімпійських ігор, дізнався про напад від своєї сім'ї.

«Я дізнався про це з групового чату з родиною. Вони написали о 05:30. Я відповів: «Серйозно?» Ось як я дізнався про те, що сталося. Звісно, ми відразу ж почали читати новинами, щоб дізнатися, що сталося. Це було жахливе, сумне видовище. Загинуло двоє чоловіків. Це дуже деморалізуючий день для нашої країни», – заявив Керр.

Головний тренер «Голден Стейт» давно критикує політику США щодо зброї та виступає за обмеження її доступності. Керр знову вказав на це після нападу.

«Ще один приклад не тільки політичного розколу, але й кризи культури поводження зі зброєю. Двадцятирічний чоловік намагається застрелити колишнього президента. Важко все це осмислити, і страшно думати про те, до чого це призведе на фоні проблем, які вже існують у країні. Це дійсно жахливий день. Слава богу, Трамп серйозно не постраждав, але те, що сталося, деморалізує в усіх відношеннях», – сказав Керр.