Плани на 7 мільярдів: Лас-Вегас на порозі створення нової команди НБА

20 Липня 2024, 10:00

Згідно з інформацією від двох спортивних консультантів, загальна вартість нової команди НБА в Лас-Вегасі може досягти 7 мільярдів доларів, включаючи плату за розширення ліги та витрати на будівництво арени, повідомляє Bloomberg.

У різних звітах розмір плати за розширення ліги становить близько 4 мільярдів доларів, але деякі консультанти очікують, що сума може наблизитися до 5 мільярдів через конкуренцію та зростання доходів від медіаправ.

Суперзірка «Лейкерс» Леброн Джеймс публічно виступав за створення команди в Лас-Вегасі. Його підтримують інвестиційні компанії RedBird Capital Partners і Fenway Sports Group, які в 2021 році інвестували в компанію Джеймса The SpringHill Company.

Легенда НБА Шакіл О'Ніл зацікавлений в участі в торгах, як і Тім Лейвеке, розробник Oak View Group, який запропонував проект вартістю 10 мільярдів доларів, заснований на арені НБА. Виробник енергетичних напоїв Red Bull GmbH також на ранній стадії обговорює можливу подачу заявки. T-Mobile Arena зацікавлена в тому, щоб стати домашньою ареною команди НБА.

«Бостон» в даний час виставлений на продаж, і його ціна може допомогти створити ринок для нової команди. «Селтікс» оцінюються Sportico в 5,1 мільярда доларів, але у клубу немає власної арени.