Ракочевич високо оцінив гру Сербії проти США у півфіналі ОІ-2024

10 Серпня 2024, 18:45

Чемпіон світу 2002 року у складі збірної Югославії вважає, що серби виглядали не гірше від зіркового суперника.

«Кожен глядач, гравець, тренер і будь-хто, хто пов'язаний з баскетболом сьогодні, має пишатися тим, як національна збірна представляла нас у матчі проти США. Ми не просто були конкурентними, ми у багатьох аспектах переважали їх. Протягом 38 хвилин ми були кращою командою на майданчику – грали плавніше, швидше, згуртованыше, з відмінним рухом м'яча, агресивним та самовідданим захистом і кращим виконанням в атаці.

Свєтіслав Пешич розробив план, у якому кожен гравець мав свою роль, і кожен її виконував надзвичайно добре. Він ідеально розрахував час, вивівши команду на пік у потрібний момент. Відданість справі, бажання перемогти, командна робота і віра в себе були на найвищому рівні. Врешті-решт, команда, яка перемогла, не була кращою з точки зору баскетбольного мистецтва на майданчику. Вони виграли виключно завдяки індивідуальному майстерству трьох гравців: Стефа Каррі, безсумнівно, найкращого снайпера всіх часів, Леброна, який у свої 39 років грав із величезним бажанням і лідерством, і Дюранта, який є найбільш небезпечним на середній дистанції в НБА. Ці троє забезпечили американцям перемогу.

Переломний момент настав за півтори хвилини до кінця, коли ми промахнулися з відкритого триочкового, а на іншій половині Каррі реалізував успішний кидок – м'яч кілька разів відскочив від кільця, перш ніж потрапити в корзину. Судді були терпимі до дриблінгу в стилі НБА, особливо з боку Ембііда, якого могли покарати за пробіжку кілька разів. Навмисний фол [на Ембііді] у останньому володінні міг бути здійснений раніше, але без тайм-ауту було набагато складніше реагувати в такі критичні моменти.

Тем не менш, вітаю нас! Було неймовірно приємно дивитися. Ми показали світу, як грати в баскетбол і як боротися за майку національної збірної!» – вважає прославлений сербський баскетболіст.

Теги:
Збірна США Олімпійські ігри

Матеріали по темі