Жорді Фернандес вдячний збірній Канади за можливість стати тренером в НБА

03 Серпня 2024, 07:35

Жорді Фернандес тренує збірну Канади та «Бруклін»

Команда під керівництвом тренера з іспанським корінням посіла перше місце в групі А олімпійського турніру з результатом 3-0.

«Всі говорять, що цінують досвід в G-лізі, і він справді був неймовірним, допоміг мені розвиватися. Але саме керівництво збірною Канади та потрапляння на Олімпіаду допомогло мені зайняти позицію головного тренера в НБА, і я завжди буду вдячний за цей поштовх. Також вдячний і хлопцям з команди, їх самовіддачі. Саме вони пройшли кваліфікацію. Вони взяли медалі (на чемпіонаті світу), і я отримав вигоду від цього.

«Нетс» завжди висловлювали максимальну підтримку моїй роботі зі збірною. Вони розуміють її важливість.

У мене є записи Літньої ліги, я постійно контактую з тренерами клубу та нашим тренувальним табором. У нас чудова організація.

Хлопці зі збірної заслуговують грати на Олімпіаді. У них потрібний настрій. Віра в себе. Повага до опонентів. У нас молода команда без особливого досвіду в ФІБА. Але ми впевнені, що можемо перемогти будь-якого суперника.

У нас величезна підтримка від країни, якої так потребувала ця команда. Баскетбол – один з найбільш активно зростаючих видів спорту в Канаді, у нас купа талантів. Просто чудово бути частиною всього цього. Сподіваюся заслужити повагу в процесі», – розповів Фернандес.