Ковхерд про Ембііда: «Найбільш переоцінений гравець НБА»

30 Липня 2024, 09:15

Відомий ведучий розкритикував Джоела Ембііда.

«Минулого року в НБА проголосували за Ембііда як за MVP. Це було голосування проти Йокича, тому що він більш цінний гравець. І вони навіть не близькі, якщо ви дивилися матч США – Сербія. Стів Керр був змушений швидко прибрати Ембііда з майданчика. Він найпереоціненіший, захищений від критики, штучно роздутий гравець в НБА. Коли Йокич та Ембіід на майданчику одночасно, їх не можна порівнювати, навіть близько. Це гравці абсолютно різного рівня.

Крім роздування його статистики, «Філадельфія» продовжує надавати йому тренерів і гравців, і на більш слабкому Сході він досі не вийшов із другого раунду плей-оф. Не прошу багато, можливо, хоча б один фінал конференції?

Він жодного разу не відіграв 70 матчів. На нього не можна розраховувати з точки зору здоров’я.

Тепер Олімпіада. Найкращі гравці у світі, і він абсолютно з ними не поєднується. Правила ФІБА призводять до меншої кількості фолів, а він живе на лінії штрафних. Приберіть цей елемент, він більше шкодить своїй команді. Ці правила в цілому хороші для «великих». Йокич чудово почувається, Девіс, Адебайо. Ембіід не може грати.

Йокич практично самотужки зіграв нарівні зі збірною США. Поки він був на майданчику, команди набрали порівну очок – 81-81. З ним на лавці Сербія поступилася 26 очками за кілька хвилин. Ембіід був єдиним з негативним показником «плюс/мінус» у збірній», – підсумував Колін Ковхерд.