Леброн Джеймс про нагороду MVP Олімпіади: «Вельми приємно, що за мене проголосували»

18 Серпня 2024, 18:00

Леброн Джеймс висловив подяку за визнання його MVP Олімпіади в Парижі.

«Це велика честь для мене. Я не знаю, хто входив до комісії з голосування або що б там не було, але я вельми задоволений тим, що вони взагалі за мене проголосували».

Попри індивідуальні нагороди, Джеймс наголосив, що для нього найважливішим була перемога збірної та здобуття золотої медалі. Він також звернув увагу на зростання популярності баскетболу в усьому світі, підкресливши конкурентоспроможність команд з різних країн та важливість натхнення для майбутніх поколінь. «Це баскетбольний світ, і всі люблять гру. Ми просто сподіваємося, що будемо продовжувати надихати людей по всьому світу», — сказав зірковий форвард збірної США та «Лейкерс».

Будучи чотириразовим чемпіоном НБА та олімпійським медалістом, Джеймс завершив свою колекцію трофеїв. Його олімпійська подорож почалася з бронзи в Афінах у 2004 році та продовжилася золотими медалями в Пекіні (2008), Лондоні (2012) і Парижі (2024). Протягом своєї олімпійської кар'єри Джеймс набрав 358 очок і навіть у віці 39 років демонстрував чудові результати, зокрема в середньому набирав 14,2 очка, робив 8,5 передач, 6,8 підборів та 1,3 перехоплення в Парижі. Завдяки таким показникам він отримав титул MVP Олімпіади, випередивши таких зірок, як Стівен Каррі, Віктор Венбаньяма та Нікола Йокич.

Матеріали по темі