НБА відповідає на судовий позов TNT: телеканал втратить права на трансляції

25 Серпня 2024, 12:35

НБА відповіла на судовий позов TNT.

Телеканал втратить права на трансляції НБА в сезоні-2024/25.

Warner Bros. Discovery, яка володіє телеканалом, звернулася до суду після того, як ліга відмовилася розглядати їхню пропозицію, що дорівнювала сумі угоди з Amazon (1,8 мільярда доларів).

НБА просить суд відхилити позов без можливості повторного звернення. Ліга заявила, що за умовами контракту WBD мала можливість боротися за пакет NBC вартістю 2,45 мільярда. У своїй пропозиції, альтернативній Amazon, компанія відредагувала умови угоди в 8 з 27 розділів. Змінила 11 ключових термінів, викреслила 300 слів та додала 270 нових, а також суттєво змінила права та обов'язки сторін у підсумковій версії контракту.

«Вони навіть близько не прийняли умов угоди з Amazon, їхні правки стали зустрічною пропозицією, яку НБА мала право не прийняти. Навіть якщо б у них було право повторити пропозицію Amazon, вони не мали можливості змінити основний метод трансляції (потокове відео), який є ключовим пунктом угоди», – заявив один з адвокатів ліги.

WBD також відмовилася внести попередній платіж у розмірі 5,4 мільярда на рахунок умовного зберігання (ескроу), на відміну від Amazon.