Ембіід про відмову Франції: «Моя мрія – грати на Олімпіаді за Камерун»

21 Липня 2024, 18:55

«Мені здалося, що Франція поспішала з прийняттям мною рішення. Ситуацію не покращило те, що Франція висунула мені ультиматум. Я побачив це у твіттері і подумав: "Ого, звідки це взялося?" Під час переговорів зі США мені просто сказали: "Думай стільки часу, скільки тобі потрібно, жодної поспішності. Ми з радістю приймемо тебе, але нічого страшного, якщо ти приймеш інше рішення". Коли на тебе тиснуть, може здатися, що тебе змушують прийняти певне рішення.

Як відомо, Камерун завжди був для мене пріоритетним варіантом. Якби вони пройшли кваліфікацію, я виступав би за свою рідну країну, оскільки моя мрія – грати на Олімпіаді. У мене була можливість обговорити з президентом Франції те, що відбувається. Я сказав йому, що мене дуже турбують відносини між Францією та Камеруном, і африканськими країнами в цілому.

Навіть зараз там відбувається багато всього, багато хто чинить опір вигнанню французів після довгих років гноблення. Такі в мене були думки, тому що я знав, що буде важко. Оскільки моя сім'я перебуває в Камеруні, я не хочу втягувати їх у цю ситуацію. Я хочу, щоб вони були в безпеці, а відносини між Францією та Камеруном або Африкою загалом не дуже хороші», – сказав центровий збірної США та «Філадельфії».