Українець Святослав Михайлюк офіційно змінив команду в НБА

14 Серпня 2024, 22:45

Клуб Західної конференції НБА «Юта Джаз» оголосив про підписання універсального гравця Святослава Михайлюка.

Гравець підписав 4-річний контракт, що став найбільшим у його кар’єрі. Загальна сума угоди складає 15 мільйонів доларів, з яких 3,5 мільйони він отримає в першому сезоні. Угода також включає опцію команди на четвертий рік.

Михайлюк, який може грати на позиції захисника та форварда, продовжить кар’єру в НБА. Після виступів за чемпіонський склад «Бостон Селтікс» він переїжджає до Солт-Лейк-Сіті, щоб приєднатися до «Юти».

Сезон 2023/24 Михайлюк провів у складі «Бостон Селтікс», де зіграв 49 матчів. Його середні показники склали 3,5 очок, 1,1 підбирань, 0,7 передач і 0,2 перехоплень за 9,1 хвилин на паркеті. «Юта Джаз» стане його восьмим клубом у НБА.

Нагадаємо, Святослав Михайлюк - українець, народився у Черкасах і є вихованцем місцевого клубу «Черкаські Мавпи». Дебютував на професійному рівні у сезоні 2012/13.

У 2014 році переїхав до США, де на студентському рівні виступав за «Канзас Джейгокс».

На драфті НБА 2018 року був обраний «Лос-Анджелес Лейкерс» під 47-м номером.

У липні того ж року підписав 3-річний контракт із каліфорнійцями на 4,6 мільйона доларів, але посеред сезону був обміняний до «Детройт Пістонс».

Згодом грав за «Оклахома-Сіті Тандер» та «Торонто Репторс». Минулого сезону почав грати за «Нью-Йорк Нікс», а завершив його у «Шарлотт Хорнетс». До «Бостона» приєднався після виступів у Літній лізі НБА та став чемпіоном асоціації.