Генеральний менеджер «Дубаю» розповів про проблеми з Євролігою: «Ми повинні отримати визнання за наше бажання грати в Європі»

02 Вересня 2024, 15:50

Деян Каменяшевич розкритикував Євролігу.

Генеральний менеджер клубу «Дубай» Деян Каменяшевич висловив розчарування стосовно Євроліги, вказавши на ряд проблем і непорозумінь. За словами Каменяшевича, переговори з Євролігою тривали понад три роки, витрачено багато часу та зусиль на презентацію проекту, але ситуація залишилася незмінною.

«Ми ніколи не мали проблем з нашого боку. Проблеми виникають через Євролігу та її внутрішні труднощі. Вони не можуть приймати нових учасників, поки не впорядкують ситуацію всередині», – зазначив Каменяшевич.

Він також висловив незгоду з критикою тривалих перельотів, підкреслюючи, що в Європі є багато команд з подібними відстанями. Каменяшевич запитує, чому Євроліга відмовляється від «Дубая», але приймає команди з Росії, Канарських островів і Ізраїлю, особливо враховуючи, що в Євролізі, Єврокубку та Адріатичній лізі є міста без прямого повітряного сполучення.

«Ми повинні отримати визнання за наше бажання грати в Європі та за надання нового рівня спортивних і комерційних досягнень», – додав він.

Каменяшевич також висловив сумнів, що клуб «Дубай» приєднається до Євроліги в найближчому майбутньому. «Якби справа залежала від „Басконії“, „Реала“ чи „Барселони“, ми б могли приєднатися. Але є інші чинники. Іспанські клуби вважають, що ми можемо вирішити багато проблем, але Євроліга так не думає», – підсумував він.