«Кліпперс» готуються до нового сезону без Кавая Леонарда у тренувальному таборі

25 Вересня 2024, 20:20

У Кавая Леонарда залишилися проблеми з коліном.

Зірковий форвард «Кліпперс», у якого в минулому сезоні спостерігалося запалення прооперованого раніше правого коліна, почне підготовку до нового сезону НБА за індивідуальною програмою.

Як повідомляють журналісти The Athletic Шемс Чаранія та Лоу Мюррей, Леонард переніс процедуру на коліні в міжсезонні 2024 року.

Згідно з інформацією ESPN, після завершення минулого сезону Кавай пройшов кілька процедур, щоб контролювати запалення в правому коліні, і хоча воно зменшилося, баскетболіст не братиме участі у заняттях в тренувальному таборі наступного тижня, щоб повністю відновити сили.

Президент «Кліпперс» Лоуренс Френк у вівторок повідомив, що Леонард обмежиться зміцненням коліна під час тренувального табору і наразі не може сказати, чи буде форвард готовий до першої гри сезону-24/25.

Леонард зіткнувся з набряком коліна і пропустив останні вісім матчів регулярного чемпіонату, а також ігри номер 1, 4 та 5 серії плей-оф першого раунду, в якій «Кліпперс» програли «Маверікс».

При цьому Френк не втрачає оптимізму і задоволений тим, як Леонард справляється з травмою: «Зараз він у піднесеному настрої. Ми починаємо бачити світло в кінці тунелю... Думаю, у нього буде відмінний сезон. У здоровому стані Кавай – один з найкращих у світі».

У минулому сезоні 33-річний Кавай в середньому набирав 23,7 очка, 6,1 підбору, 3,6 передачі та 1,6 перехоплення за гру. Минулого літа через недостатню готовність йому довелося залишити табір збірної США, яка в підсумку стала переможцем ОІ-2024 у Парижі.