Брайан Віндхорст: «Якщо ви думаєте, що Стів Керр не має відношення до перемоги – ви не розумієте, що відбувається у світовому баскетболі»

10 Серпня 2024, 15:00

Браян Віндхорст високо оцінив вклад Стіва Керра.

Експерт ESPN не погодився з Чарльзом Барклі, який вважає, що ніхто не може чинити опір США на світовій арені.

«У США найкраща команда, яка повинна перемагати. Але я не згоден з тим, що вони не зустрінуться з випробуваннями на цьому турнірі. Це неправильна оцінка рівня світового баскетболу.

Світовий рівень неймовірно виріс. На останніх двох Олімпіадах США стикаються з усе більш жорстким опором. З урахуванням того, що наші найкращі баскетболісти воліють не грати за збірну за межами олімпійських турнірів, нам доведеться з цим зіткнутися. Перемагати в подібних матчах.

Тренерський внесок Стіва Керра величезний. 10 баскетболістів у ротації грають у середньому 16-22 хвилини. Це показує, що він використовує глибину складу. Його ротація дозволила США перемагати з різницею в 24 очки у перших 4 матчах.

Кожного разу, коли США програють у рамках збірної, я бачу одну й ту ж картину. Під тиском гравці збірної переходять на звичний баскетбол з НБА. Протягом останнього місяця Керр вчив команду у складній ситуації продовжувати грати за правилами ФІБА. І вони його послухали. Організували повноцінний захист по всій площі, використовуючи свою атлетичність. У матчі НБА всі гравці збірної були б виключені через перебір фолів.

Звісно, вони перемогли завдяки наявності чотирьох MVP у складі. Але якщо ви думаєте, що Стіва Керра не було причетного до цієї перемоги, ви не дивилися матчі і не розумієте, що відбувається у світовому баскетболі», – підсумував експерт ESPN.

Теги:
Збірна США Олімпійські ігри

Матеріали по темі