Денніс Шрьодер розповів про шлях від дитячих образ до баскетбольного Олімпу

08 Серпня 2024, 22:05

Денніс Шрьодер прокоментував зіткнення з расизмом.

«В дитинстві було важко. Але я це прийняв. У дитячому садку мене запитували, чому моя шкіра чорна, чому я брудний. Коли почав грати в баскетбол у 12 років, то пішов у баскетбольну школу, і люди стали мене поважати та приймати, бо я зробив щось для Німеччини і свого рідного міста.

Особливо приємно було нести прапор на відкритті Олімпіади, адже в дитинстві мені говорили, що це неможливо. Я мріяв про НБА, а люди сміялися. Але важка праця і пристрасть роблять це можливим. Звичайно, потрібна удача. І дуже важлива підтримка сім'ї.

Все, що я пережив, загартувало мій характер. Порадив би дітям, які стикаються з подібним, не слухати інших і зосередитися на своїх цілях і завданнях. Але бути скромним і прислухатися до сім'ї.

Зрештою, це ваш вибір. Удача має велике значення, адже я не повинен був потрапити в НБА. Мені пощастило потрапити на Hoop Summit у 2013 році, який я міг пропустити через матчі місцевої команди.

Потрібна удача, зв'язки і правильні люди, які можуть допомогти вам знайти ці зв'язки. Це відкриває перед вами двері», – підсумував розігруючий збірної Німеччини.

Шрьодер став лідером національної баскетбольної команди та прапороносцем на відкритті Олімпіади-2024.

Матеріали по темі