«Живеш заради таких моментів» - Стефен Каррі про свій прорив у матчі проти Сербії

09 Серпня 2024, 09:55

Стефен Каррі розповів про своє перетворення в півфіналі ОІ-2024 із Сербією

Після чотирьох попередніх матчів, де Стефен Каррі набирав у середньому лише 7,3 очка за гру та влучав триочкові з точністю 25%, у півфіналі Олімпіади-2024 він здійснив вражаючий ривок, набравши 36 очок і влучивши 12 з 19 спроб із гри.

Американці поступалися в 15 очок, але зрештою перемогли Сербію з рахунком 95:91.

«Я зробив те, що вимагала гра. До цього у мене було небагато можливостей, я не найкраще кидав по ходу турніру, але це не похитнуло мою впевненість у тому, що в потрібний момент усе вийде.

У мене були чудові можливості на початку гри, я їх використав і відчув ритм. Потім у четвертій чверті Джоел поставив відмінний заслін. На щастя, судді не відреагували на симуляцію – це було далеко не найкраще, що я бачив... Завжди радієш таким важливим влучанням – ти живеш заради таких моментів! Неважливо, кидаєш ти тричі або скільки було спроб цього вечора, ти залишаєшся спокійним.

Був момент наприкінці третьої чверті, коли з'явилася впевненість, «це наш вечір», але питання було ще й у тому, «чи вони сповільняться і почнуть хибити під час складних кидків?» Ті перші чотири хвилини четвертої чверті змінили все. Ми говорили про це протягом усього підготовчого етапу – усе вирішуватиме наша оборона. Ми наберемо достатню кількість очок, але чи зможемо зупинити суперника потрібну кількість разів? У трьох попередніх чвертях ми цього не робили, але тут нарешті зрозуміли, як це працює.

Наш настрій у критичний момент? Якесь навіть незрозуміле спокійне відчуття. Жодної паніки, насправді. Гра не вдавалася, але було багато хороших, позитивних обговорень між хлопцями на лавці запасних. Під час перерви ми знали, що нам потрібно робити. Важливо продовжувати нагадувати собі про це до фінальної сирени. Незалежно від того, досягнеш ти свого чи ні, це і є баскетбол», – сказав Каррі.

Матеріали по темі