Колишній тренер і генменеджер «Х'юстона» Керол Доусон помер у віці 86 років

10 Вересня 2024, 15:25

Доусон, який провів майже три десятиліття у «Рокетс» на посадах помічника тренера і генерального менеджера, пішов із життя у віці 86 років.

«Родина «Рокетс» сумує за втратою улюбленого тренера і генерального менеджера Керола Доусона, якого ласкаво називали «CD», – зазначається в заяві клубу.

Доусон працював асистентом головного тренера у «Х'юстоні» з 1980 по 1997 роки. Як генеральний менеджер команди з 1996 по 2007 роки, він допоміг «Рокетс» вийти у плей-офф шість разів, за цей час команда мала показник 461-409.

«Майже три десятиліття CD був ключовою частиною нашої організації, зігравши важливу роль у розвитку таких зірок, як Хакім Оладжувон та Ральф Семпсон. Гордий уродженець Техасу, він був єдиним тренером, який брав участь у всіх чотирьох фіналах НБА з «Х'юстоном», включно з двома чемпіонськими сезонами. Як генеральний менеджер, Доусон привів до команди таких легендарних гравців, як Чарльз Барклі, Стів Френсіс, Яо Мін і Трейсі Макгрейді, а також сформував склад «Х'юстон Кометс», що чотири рази вигравали чемпіонат WNBA», – зазначили в клубі.